Uitvaartonderneming Schrijen

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat wij regelmatig graven ruimen, om verschillende redenen
5 Juni 2014
Naast onze uitvaartonderneming hebben wij een grafdelfbedrijf. Onze opdrachtgevers, behalve onze eigen onderneming, zijn gemeentes, parochies en collega-ondernemers. Wanneer er wordt gekozen voor begraven, betaal je o.a. grafrechten en de kosten voor het maken en dichtmaken van een graf.

De grafrechten betaal je voor 10 of 20 jaar. De kosten van de grafrechten variëren sterk, maar kunnen oplopen tot € 2400,--. Wanneer de grafrechten aflopen stuurt de beheerder van het kerkhof een bericht of de grafrechten verlengd moeten worden of dat het graf geruimd wordt.

Als u afziet van verlengen, wordt het graf geruimd en de stoffelijke resten in een “knekelput” gedeponeerd. Een andere reden die ook regelmatig voorkomt is dat in een familie meerdere personen zijn overleden en niet in eenzelfde graf liggen, maar dit wel graag willen. Dit is wettelijk toegestaan, wel dient er een vergunning aangevraagd te worden bij de Burgemeester. Deze vergunning wordt eigenlijk altijd afgegeven.

Wanneer iemand wordt opgegraven binnen 1 jaar dient ook de officier van justitie toestemming te geven. Dit was tot 1 januari 2010 niet 1 jaar, maar 10 jaar. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor cremeren. Daarom krijgen wij steeds vaker de vraag of een partner die begraven is, bij het overlijden van de langstlevende gecremeerd kan worden. Dit is mogelijk. De uitvaartondernemer zal dan een vergunning aanvragen bij de Burgemeester, deze vergunning wordt met spoed verleent, zodat de opgraving voor de dag van de crematie van de langstlevende kan plaatsvinden. Een veel gestelde vraag is hoe hoog de kosten zijn. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, maar liggen tussen de € 1100,-- en € 2000,--.

Mocht u naar aanleiding van deze column informatie of een offerte willen aanvragen, dan kunt u contact met ons opnemen.
 
Contactgegevens
Uitvaartonderneming Schrijen
Hollesteeg 1a
5831 TH Boxmeer